Късно вечерта на 25 януари повече от 25 000 души отново

...
Късно вечерта на 25 януари повече от 25 000 души отново
Коментари Харесай

Германия пламна срещу Алтернатива за Германия: Десетки хиляди протестират за забрана на националистите

Късно вечерта на 25 януари повече от 25 000 души още веднъж излязоха по улиците на няколко немски града, с цел да стачкуват против десния екстремизъм и крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (АзГ) след всеобщите демонстрации през уикенда, заяви Yahoo, съобщи Дарик и Българска телеграфна агенция.

По данни на полицията най-малко 12 000 участници са се събрали във Висбаден в провинция Хесен. В Северен Рейн-Вестфалия е имало най-малко три шествия с общо 10 000 стачкуващи - по 5 000 в Хаген, Зиген и Мьонхенгладбах. В Зиген митингът се организира под мотото " Никога повече е в този момент! ".

В Рощок в Мекленбург-Западна Померания по предварителни оценки на полицията, в центъра на града са се събрали 6500 души, с цел да показват против десницата. Организаторите говореха за 9500 участници там, спрямо 3000 регистрирани.

По данни на полицията през миналия уикенд, в цяла Германия над 900 000 души са показали против десния екстремизъм и за отбрана на демокрацията. През идващия уикенд ще има още манифестации в цяла Германия.

Протестите са в отговор на разкритията на проверяващата медия Correctiv, която заяви, че на среща в Потсдам през ноември са били обсъждани проекти по какъв начин огромен брой хора от непознат генезис да бъдат изгонени от Германия - дори принудително и в това число немски жители.

След това разкритие стотици хиляди хора в цяла Германия излязоха на митинг. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР